VARESØK
 
VÅRE PRODUKTER
Nye varer/på lager igjen
♥♥ PARTIVARER ♥♥
Gavekort
Babyhawk meitai og Oh Mei
♥ Bittebror hybride ♥
Bæreomslag
Bæresjal (vevd og elastisk)
Bæretuber til nyfødte
♥ Ergobaby bæresele (0 til 3-4 år)
Ergobaby hybridsjal
Ergobaby tilbehør
Slynger og ringer
Bæresele for dukker/bamser
Bodyforlenger og trøyeholder
Flasker, thermokopper, matpakker
Green to Grow tåteflasker 75%
Handlenett
Hud-, hår- og leppepleie
Hygieneprodukter til damer
Håndklær, pledd og tepper
Hårbørster og spenner
Ju-ju-be stellevesker og lommebøker
Rubens Barn myke dukker
Silkeleker fra Sarah's silks
Sol, sommer og bad
Te - Yogi te
Tøybleier og tilbehør
♥♥ Ullklær - ManyMonths ♥♥
Vaskemidler - Miljøvennlig
Vinter: Hender og føtter
Våtposer / Bleieposer
PRODUSENTER
TIPS EN VENN OM OSS
Mottakers e-post

Din e-post

Sikkerhetskontroll
Skriv ordet TIPS i feltet:

NYHETSBREV
Vi deler ikke din e-post adresse med andre!
Shop123 nettbutikk løsning
nettbutikk fra Shop123
ANBEFALTE NETTSTEDER

Bli fan av Vidunderbarn.no på Facebook


Tøybleier er tilbake for fullt! Dagens tøybleier er stilige, praktiske og ikke minst lettvinte i bruk. Det er ikke lenger bare brettebleier med plastsnipp som er alternativet, i dag finnes det tøybleier som er like enkle i bruk som engangsbleier.

En tøybleie består kort fortalt av absorberende stoff innerst (for eksempel laget av bomull, bambus, mikrofiber el.l.) og fukttett stoff ytterst for å hindre at klærne blir våte. I noen bleier er alt sydd sammen, i andre bleier kan man dele stoffene fra hverandre.Noen bleier er "one size", dvs at de passer fra fødsel til bleieslutt for et gjennomsnittlig barn. Dette gjør disse bleiene til et økonomisk valg, men noen syns at de kan bli litt klumpete på nyfødte eller litt små på de eldste barna. Dersom man vil ha en bleie som er tilpasset det enkelte barns alder bør man velge de som kommer i ulike størrelser. Det er også viktig å minne om at alle gitte størrelsesveiledninger kun er veiledende, og at det kan være stor forskjell på barn selv om de er innenfor den angitte vektrammen.

 


Før bruk:

 • Vask bleier og innlegg. Dette er både av hygieniske årsaker, for å fjerne eventuelle produksjonsrester og for å gjøre bleiene mer absorberende. Bleier av naturmateriale (bomull, bambus, hamp) behøver flere vask før de oppnår full absorberingsevne.
 • One Size bleier: Bleiens størrelse reguleres ved hjelp av knappene foran, finn den innstillingen som passer til ditt barn før du tar den på. Når du mottar bleien er den helt nedkneppet. Husk at barnet endrer kroppsfasong hele tiden, og mange opplever at de i en periode må ha bleien helt utkneppet for så å kneppe den ned igjen når barnet begynner å bevege seg mer og derav blir ”slankere”.
 • Legg innlegget inn i lommen (gjelder lommebleier). Bruk ett eller flere innlegg, alt etter behov – dette avhenger blant annet av barnets alder og hvor lenge det er til neste skift.
 • Legg eventuelt et rispapir innerst i bleien. Rispapir kan brukes i alle typer tøybleier og legges innerst mot huden (for at det skal fange opp avføring). Ta bleien på barnet.
 • Ferdig!

Etter bruk:

 • Rist eventuelt rispapir og avføring i toalettet.
 • Brett inn borrelåsklaffene og ta ut innleggene (hvis det er lommebleie). Oppbevar våte bleier og innlegg i en pose eller en bøtte fram til de skal vaskes. Det anbefales å vaske hver 2.-3.dag, ikke la våte bleier ligge lengre enn det.
 • Vask bleiene på 60 grader med mildt vaskemiddel (helst parfymefritt, for barnas del). 60 grader er nok for å drepe bakterier og få bleiene rene.
 • Viktig: Ikke bruk skyllemiddel. Da forringes bleienes absorberingsevne.
 • Både bleier og innlegg tåler tørketrommel (lav varme), men av miljøhensyn og for å bevare bleiene dine best mulig anbefaler vi at du henger dem til tørk om det lar seg gjøre.
 • Hint: Mange syns det er greit å ”stappe” ferdig lommebleiene når de tas ned fra tørkesnora. Da ligger de klar til bruk neste gang.

Vask og stell av ullbukser:

 • De fleste bleiebukser i ull er laget av ubehandlet, ren ull og bør derfor håndvaskes med mild ullsåpe.
 • Ullbuksene trenger ikke å vaske etter hver bruk da urin som kommer i kontakt med lanolin har selvrensende effekt. Ullbuksen bør henges opp til "lufting" etter bruk, og i mellomtiden bruker man en annen ullbukse - slik at man alltid har minst 2 ullbukser i rotasjon.
 • Ullbuksene trenger ikke å vakes stort mer enn 1-2 ganger i mnd, litt avhengig av hvor ofte de er i bruk. Etter vask må ullbuksen settes inn med lanolin/ullkur for å holde tett, se bruksanvisning på flasken.


Det finnes mange typer tøybleier, og utallige produsenter og merker. Hos Vidunderbarn vil du finne ett lite utvalg tøybleier, dette er de bleiene vi etter å ha prøvd ut bleier med våre to barn har funnet ut at vi liker best.

Her er en kort oversikt over de forskjellige typene bleier.
Alt-i-ett (AIE eller AIO, All-in-one):  Alt-i-ett bleier har et fastsydd innlegg av absorberende materiale og et fastsydd fukttett yttertrekk, så man behøver ikke å ha noe utenpå. Denne bleien tas på akkurat som den er. Alt-i-ett bleier har litt ekstra tørketid siden alt er sydd sammen i ett stykke. For de fleste holder disse bleiene noen timer som de er, men dersom det går lengre tid mellom skift bør man legge i ekstra innlegg.

Lommebleier: Disse er egentlig ganske like AIE-bleiene, forskjellen er at de har en åpning (en "lomme") bak der man putter inn innlegg av absorberende materiale. Mengden innlegg kan reguleres etter behov. Yttersiden er i fukttett polyester og man behøver ikke å ha noe utenpå. Siden innlegget ikke er fastsydd og det er et todelt system, tørker det relativt hurtig.


Formsydde/Kontursydde bleier: En bleie laget av absorberende materiale fra innerst til ytterst, for eksempel bomull, bambus eller hamp. Formsydde bleier må ha et yttertrekk/sperrelag (en bleiebukse) utenpå for at ikke klærne skal bli våte. Denne kan være laget av polyester (PUL) eller ull.

Brettebleier og prefolds: Flate bleier som brettes. Man må ha en bleiebukse utenpå så barnet ikke blir våt på klærne.

Bli fan av Vidunderbarn.no på Facebook

Del på Facebook
ønskeliste
INFOSIDER
Om bæring
Bæretøyguide
Bæring av store barn
Bærebilder fra oss
Ergobaby bæresele
Ergobaby modeller
Jordmor om ERGObaby
Om tøybleier
Rubens Barn
Barnehagerabatt
DIN HANDLEVOGN
Ingen varer

VÅRE BESTSELGERE

Yogi Christmas Collection

Yogi Te gavesett

Ensfarget handlenett

Bodyforlenger

Vaskepads 10-pk

Imse Vimse tøybind

Natursutten

DivaCup menstruasjonskopp

Ecover Universal Rengjøring 1 l

Green to Grow flaskesutter 3-pk

Kjole til Rubens Baby

Lekesilke liten

ManyMonths booties i ull

Bæretube

Contigo matthermos orange

ManyMonths body/genser i ull

Penol fargeblyanter

Rubens Barn: Original Emil

Rubens Cuties Emelie - Rosa

Apple Cheeks forlenger